Mat och dryck


Apelsinsorbet i apelsin, smakar bra i 20°C liggandes på en torr gräsmatta.



Det var smaker som inte finns i verkligheten. Men vem har sagt att glass måste vara vanlig. Eller choklad...


...eller guld.


Det fanns säkert 150 olika kombinationer av plätt, vispgrädde, chokladkaka, jordgubbar, skivor smakande grönt te, och så vidare. Slängde halva tratten med grädde i skräpkorgen.


Helt ok. Västerländskt.


Riktigt bra, rulltårtan förstod jag var nån sorts specialitet i Nikko.


Jäst deg, i ånga, smaklöst gummiaktigt, innehållet salt. Inte gott.


Snabbmat på tekniska muséet, helt ok med köttfärs och ris.


Fisk, fanns rätter som man skulle grilla själv på grillen som fanns på varje bord. Mycket gott. Vi hamnade en gång på ett ställe där hela rätten skulle tillredas på gjutjärnsplattan men vi var för hungriga för det.


Jättegod mat i "Tarantinos" restaurang.


En specialitet i Nikko, munkarna i bergen behövde få i sig näringsrik mat och de kom på att skumma av kokt soja. Det var speciellt.


Ramen, det åt vi titt som tätt. Massiva portioner och runt 5€. Man ska sörpla.








Man köper maten vid automaten, i anslutning till restaurangen. In med en sedel (kort används väldigt sällan), välj mat och tillägg, gå in med kvittot och vänta på din portion.





Sushi fanns i många former, i butikshylla...


...och riktigt färsk vid fiskmarknaden.


Det var nån sorts drink.


Öl var inte så vanligt, en pubkedja sålde Guinness som var väldigt vattnigt...


Alla drycker köptes ur automater som fanns med 50-100 meters mellanrum. Kaffe fanns i aluminiumburkar både som varm och kall variant.

























Kommentarer

Populära inlägg