Island: dag 3


Valsafari fanns på vår lista, och vädret var igen riktigt bra så vi körde till Húsavik. Där finns flera alternativ, de är alla ungefär likadant prissatta men olika typer av båtar. För oss föll valet på klockslaget. Safarin var dyraste nöjet på hela resan, lyckades träffa dagsgränsen på 500€ för Visa-kortet. Men det var värt det. Det hela gick på tre timmar, en timme till platsen, en timme för att titta, en timme tillbaka och kakao och en stor örfil på däck. 




Overaller fanns i alla storlekar och man frös inte. Efter turen blev det fish and chips i hamnen och en hastig vända till muséet. Vet inte riktigt, muséer är inte längre min grej om det inte är världsklass.



På tillbakavägen nödgades vi stanna för nöden. Backar är gjorda för att bestigas så vi bara spred oss längs sluttningen. Ibland är denna typ av retreat helt underbar, och en av de mest minnesvärda stunderna under hela resan. Tonåringarna försvann längre bort och filmade musikvideo, vi solade oss. 



Efter middagsvila blev det länk i stan, man ser så mycket mer med att springa långsammare än var en bil kör längs större leder. Badtunnan var ju varm hela tiden och vinglaset satt bra medan man såg solnedgången avancera.






Kommentarer

Populära inlägg